TAM ÖĞRENME MODELİ
Yeterli zaman ve öğrenme olanağı sağlandığında tüm öğrencilerin eğitim kazanımlarına erişebileceğine ve uygulamalarımızla okulda öğrenmenin gerçekleşebileceğine inanıyoruz.
Ünitelerde belirlenen kazanımlara yönelik ‘’izleme değerlendirilmesi’’ yapıyor, tam öğrenme ölçütlerine ulaşamayan öğrencilere ek öğrenme çalışmaları uyguluyoruz. İzleme ve eksik tamamlama çalışmaların ardından yaptığımız deneme sınavları ile kazanım hedeflerimize büyük ölçüde ulaştığımızı gözlemliyoruz.
YAPILANDIRMACILIK
Öğrencimize doğrudan bilgilerimizi aktarmak ve tekrarla ezberletmek yerine, öğrencilerin aktif olduğu bir anlayışla bilgileri sorgulamaları, daha önceki bilgileri ile ilişkilendirmeleri kendi yorumlarını oluşturmaları öğrenme süreçlerindeki temel hedeflerimizdir.
Öğrencilerimizin bilgiyi özümsemede aktif rol alarak onu kendilerinin zihinsel şemalarında yerli yerine oturtabilmesini, bilginin öğrenci tarafından yapılandırılmasını amaçlıyoruz. Öğrenmeyi kitap satırları arasından değil, gerçek yaşamın içinden örneklerle yaparak ‘’öğrenmeyi öğrenme ‘’ felsefemizi yansıtıyoruz.
ÖĞRENCİ BAŞARISINI ARTIRMA ÇALIŞMALARI
‘’Bazen bir insan bir toplumu kurtarır’’ cümlesinin getirdiği sorumluluğun farkındalığı ve heyecanıyla tüm enerjimizi, imkanlarımızı seferber ederek geleceğin ideal ve dünya insanlarını birlikte yetiştirmek istiyoruz.
Değer ailesi olarak hazırladığımız eğitim modelimizde ve akademik yaklaşımımızda stratejik anahtar kavramlara odaklanıyoruz.
*Kişiye Özgü: Kişileştirilmiş, eğitimle öğrencilerimizin kendi potansiyellerini keşfetmelerini,
*İdeal: Kendini keşfetmiş ve insanlığa faydalı ideal insanlar yetiştirmeyi,
*Dil: İki yabancı dille dünyanın her yerinde iş yapabilmelerini,
KAD: Kritik Analitik Düşünme becerisi gelişmiş, geleceğin yetenekleri ile donanmış bireyler olmalarını,
Zinde: Doğal ve sağlıklı beslenen, aktif spor yapan zinde bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.